Ridsportens utbildningar

Ridlärarutbildning SRL III

Brinner du för häst- och ryttarutveckling, är diplomerad SRL II och har siktet inställt på SRL III? Ta då chansen och ansök till Sveriges enda utbildning för SRL III och få flera av landets främsta ridlärare och tränare som lärare och mentorer.

Under SRL III-utbildningen får du möjlighet att utveckla din ridning genom att delta i individoptimerad undervisning för RS huvudlärare, Marianne Esseen Söderberg och Daniel Svensson samt några av landets främsta lärare, så som: Louise ”Lussan” Nathhorst, Lars Andersson, Kyra Kyrklund och Peter Markne. Du har hand om 4-6 hästar i olika åldrar och utbildningsståndpunkter.

Färdighetsträning i ridkonst är grundstommen i utbildningen, därtill kommer grundutbildning, utveckling och underhåll av skolhästar samt fördjupning i teoretiska moment. Innehåll och upplägg individoptimeras utifrån tidigare kunskaper och erfarenheter. Som SRL III är rollen som ”lärare för lärarna” viktig. Eleverna erbjuds möjlighet att träna på undervisning av grupper, enskilda ekipage och blivande ridlärare. Häst och anläggningsvård ingår i utbildningen.

Under utbildningen, SRL III, utbildas du som deltagare på Ridskolan Strömsholm med flera av landets främsta lärare som lärare och mentorer. I anslutning till utbildningen finns möjlighet att avlägga yrkesprov för SRL III enligt gällande bestämmelser. Målet är att de studerande skall bli mycket väl förberedda för yrkesprov och ett framtida uppdrag som Svensk ridlärare III.

Kurstid: Pågående kurs: 5 augusti 2019 –  24 juni 2020. Nästa kurs: augusti 2020 – juni 2021.
Kursplatser: 4
Kursledare: Ridskolan Strömsholms huvudlärare i hoppning och dressyr tillsammans med externa tränare
Kostnad: Undervisningen är kostnadsfri. Utbildningen är studiemedelsberättigad. Studiemedel kan erhållas tidigast från höstterminen det år man fyller 20. De som är under 20 år kan söka studiehjälp.

1. Grundläggande behörighet till högskola (bifoga slutbetyg från gymnasieskola)
  2. Du ska vara diplomerad SRL II med goda erfarenheter av att ansvara för skötsel av hästar, anläggning och utrustning, utbilda hästar samt utbilda elever i hästkunskap och ridning. (bifoga SRL II diplom samt dokumentation på tidigare utbildning och examen, arbetsintyg, tävlingsmeriter och eventuellt annat som styrker din behörighet. Lämna även referens till nuvarande ridlärare/tränare.)

Vid antagning tas även hänsyn till elevens färdighetsutveckling inom dressyr, hoppning och unghästutbildning, vilket prövas vid ett antagningsprov.

– Nej, kost och logi ingår inte i kursen. Det är möjligt att boka boende på eller i närheten av Ridskolan Strömsholm. Kontakta Ridskolan Strömsholm bokning@stromsholm.com eller 0220-451 00 för mer information.

KLICKA HÄR FÖR ANSÖKAN. Ansökan är stängd.

Sista ansökningsdag till hösten 2020 är den 15 maj 2020.

I samband med ansökan skall du skicka in dokumentation på tidigare utbildning och examen, arbetsintyg, tävlingsmeriter och eventuellt annat som styrker din behörighet. Lämna även referens till nuvarande ridlärare/tränare.

Efter ansökningstidens slut kommer kallelse till antagningsprov att skickas ut till behöriga sökande. Antagningsprov för SRL III är den 28 maj.

I urvalet görs en samlad bedömning av den sökandes förutsättningar att nå SRL III-nivå samt förmåga att träna och utbilda hästar inom alla discipliner.

Utbildningen genomförs av Hästsportens folkhögskola på Ridskolan Strömsholm i samverkan med Svenska Ridsportförbundet.