Galoppens utbildningar

Introduktionskurs

Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp bjuder in till en introduktionskurs. Kursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper.

Om kursen

Introduktionskursen riktar sig till dig som är intresserad av galoppsporten och vill veta mer.

Kursen är också obligatorisk för dig som vill gå amatörtränarkursen och har mindre än ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare.

Plats

Föreläsningarna sker digitalt. Du behöver tillgång till Microsoft Teams i en dator och en fungerande webbkamera och mikrofon.

Alla deltagare är välkomna till tävlingsdagen på Bro Park den 29 augusti för att följa tävlingarna bakom kulisserna. Vi erbjuder också tillfällen på Göteborg Galopp och Jägersro Galopp under hösten.

Datum och tid

28 augusti klockan 9-15: Föreläsningar (digitalt).

29 augusti klockan 10.30-15: Bakom kulisserna på Bro Park

Du kan också välja att delta i bakom kulisserna-dagen på Göteborg Galopp den 4 september eller Jägersro Galopp den 26 september.

Kursinnehåll

Galoppsportens historia och en inblick internationellt, propositioner och regler, hur man läser ett program, yrken och utbildningar, samt rutiner i ett galoppstall. I kursen ingår också ett besök på en galoppbana i samband med en tävlingsdag, där du får följa tävlingarna bakom kulisserna.

Avgift

Deltagaravgift 400 kr, faktureras av Svensk Galopp efter kursen, då ingår kursmaterial och lunch på tävlingsdagen. Undervisningen är avgiftsfri.

Anmälan

Anmälan är öppen till och med den 25 augusti 2021.

Kursen kommer avhållas under förutsättning att vi får in minst 10 anmälningar.

Varmt välkommen med din anmälan!

Krav för godkänt

Om du vill gå vidare till amatörtränarkursen så behöver genomföra introduktionskursen med godkänt resultat. För godkänt resultat krävs engagemang samt 100% närvaro. Därför kan vi inte ta hänsyn till dålig uppkoppling som gör att deltagare inte kan vara med på alla föreläsningar.