Galoppens utbildningar

Introduktionskurs

Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp bjuder in till en introduktionskurs. Kursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper.

Om kursen

Introduktionskursen riktar sig till dig som är intresserad av galoppsporten och vill veta mer.

Kursen är också obligatorisk för dig som vill gå amatörtränarkursen och har mindre än ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare.

Plats

Föreläsningarna sker digitalt. Du behöver tillgång till Microsoft Teams i en dator och en fungerande webbkamera och mikrofon.

Alla deltagare är välkomna till tävlingsdagen på Bro Park den 10 april eller Jägersro Galopp 1 maj, för att följa tävlingarna bakom kulisserna.

Datum och tid

9 april 2022 klockan 9-15: Föreläsningar (digitalt).

10 april 2022 klockan 10.30-15: Bakom kulisserna på Bro Park.
eller
1 maj 2022 klockan 10.30-15: Bakom kulisserna på Jägersro.

Nytt för i år är att man som deltagare kan välja fritt från fler datum att besöka tävlingsbanan (Bakom Kulisserna). Om något av datumen ovan ej passar finns även följande datum att boka:

Bro Park: 8 maj, 11 september, 16 oktober, 20 november
Jägersro: 25 september, 13 november
Göteborg: 29 maj, 14 augusti

Bakom kulisserna-besöket bokas via Tickster. När du anmäler till introduktionskursen får du ett mail med en kampanjkod som du fyller i för att boka ett gratis Bakom Kulisserna-besök (ingår i kursavgiften).

För er som ska gå amatörtränarkursen:
Ni som inte har minst ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare krävs det att hela introduktionskursen är avklarad innan tränarkursens start.

Kursinnehåll

Galoppsportens historia och en inblick internationellt, propositioner och regler, hur man läser ett program, yrken och utbildningar, samt rutiner i ett galoppstall. I kursen ingår också ett besök på en galoppbana i samband med en tävlingsdag, där du får följa tävlingarna bakom kulisserna.

Avgift

Deltagaravgift 400 kr, inklusive moms, faktureras av Svensk Galopp efter kursen, då ingår kursmaterial och lunch på tävlingsdagen. Undervisningen är avgiftsfri.

Anmälan

Anmälan är öppen till och med den 31 mars 2022.
Kursen kommer avhållas under förutsättning att vi får in minst 15 anmälningar.

Varmt välkommen med din anmälan!

Krav för godkänt

Om du vill gå vidare till amatörtränarkursen så behöver genomföra introduktionskursen med godkänt resultat. För godkänt resultat krävs engagemang samt 100% närvaro. Därför kan vi inte ta hänsyn till dålig uppkoppling som gör att deltagare inte kan vara med på alla föreläsningar.