Galoppens utbildningar

Introduktionskurs

Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp bjuder in till en introduktionskurs. Kursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper.

Om kursen

Introduktionskursen riktar sig till dig som är intresserad av galoppsporten och vill veta mer.

Kursen är också obligatorisk för dig som vill gå amatörtränarkursen och har mindre än ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare.

Plats

Kursen hålls på någon av våra galoppbanor. Föreläsningarna kommer att ske på förmiddagen och på eftermiddagen följer ni galopptävlingarna bakom kulisserna.

Ta chansen att verkligen få vara med där det händer under en tävlingsdag!

Kurslängd

1 dag, klockan 9.00- ca 15.00

För er som ska gå amatörtränarkursen:
Ni som inte har minst ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare krävs det att hela introduktionskursen är avklarad innan tränarkursens start.

Kursinnehåll

Galoppsportens historia och en inblick internationellt, propositioner och regler, hur man läser ett program, yrken och utbildningar, samt rutiner i ett galoppstall. Bakom kulisserna får ni träffa tävlingsfunktionärer, se startboxarna på nära håll, träffa en jockey mm.

Avgift

Deltagaravgift 400 kr, inklusive moms, faktureras av Svensk Galopp efter kursen.
Vid sen avbokning debiteras halva kostnaden.

Anmälan

Anmälan görs via nedanstående länk..
Kursen kommer avhållas under förutsättning att vi får in minst 10 anmälningar.

Varmt välkommen med din anmälan!

Krav för godkänt

Om du vill gå vidare till amatörtränarkursen (och har mindre än ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare) så behöver du genomföra introduktionskursen med godkänt resultat. För godkänt resultat krävs engagemang samt 100% närvaro.