Galoppens utbildningar

Introduktionskurs

Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp bjuder in till en introduktionskurs. Kursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper.

Om kursen

Introduktionskursen riktar sig till dig som är intresserad av galoppsporten och vill veta mer.

Kursen är också obligatorisk för dig som vill gå amatörtränarkursen och har mindre än ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare.

Plats

Kursen hålls fysiskt på Bro Park men föreläsningarna 16 mars kan följas digitalt. Du behöver i så fall tillgång till Microsoft Teams i en dator och en fungerande webbkamera och mikrofon.

Söndagen den 5 maj är ni med på en tävlingsdag bakom kulisserna på Bro Park. Om ni vill följa en tävlingsdag på annan galoppbana ange det i din anmälan.

Datum och tid

16 mars klockan 9-12
5 maj klockan 11.30-14.30

För er som ska gå amatörtränarkursen:
Ni som inte har minst ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare krävs det att hela introduktionskursen är avklarad innan tränarkursens start.

Kursinnehåll

Galoppsportens historia och en inblick internationellt, propositioner och regler, hur man läser ett program, yrken och utbildningar, samt rutiner i ett galoppstall. I kursen ingår också ett besök på en galoppbana i samband med en tävlingsdag, där du får följa tävlingarna bakom kulisserna.

Avgift

Deltagaravgift 400 kr, inklusive moms, faktureras av Svensk Galopp efter kursen. I avgiften ingår fika och kurslitteratur.

Vid sen avbokning debiteras halva kostnaden.

Anmälan

Anmälan är öppen till och med den 10 mars 2024. Anmälan görs via nedanstående länk..
Kursen kommer avhållas under förutsättning att vi får in minst 15 anmälningar.

Varmt välkommen med din anmälan!

Krav för godkänt

Om du vill gå vidare till amatörtränarkursen (och har mindre än ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare) så behöver du genomföra introduktionskursen med godkänt resultat. För godkänt resultat krävs engagemang samt 100% närvaro.