Galoppens utbildningar

Amatörtränarkurs

Drömmer du om att träna en galopphäst? Då är Amatörtränarkursen utbildningen för dig.

Om kursen

Amatörtränarkurs. Efter godkänd kurs kan du ansöka om amatörtränarlicens och är behörig att träna hästar som är två år eller äldre. Efter att ha blivit godkänd på amatörtränarkursen kan du träna ett obegränsat antal egna eller familjeägda hästar och maximalt fem delägda eller av någon annan ägd häst. Om du ska träna delägda hästar eller hästar som ägs av någon annan krävs det F-skatt. Detta gäller självklart under förutsättning att du uppfyller kraven i övrigt gällande praktik, godkänd stallplats mm.

Om du gått tidigare kurs och har AT1-licens kan du uppdatera din behörighet att även träna 2-åringar. Hör av dig så vi kan lösa vilka delar du behöver vara med på.

Förkunskapskrav

Introduktionskursen är obligatorisk för dig som vill gå Amatörtränarkursen och inte har minst ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare.

Sökande till kursen ska ha genomgått minst 76 timmars praktik hos professionell galopptränare innan tränarlicens utfärdas, helst före kursen för att komma så väl förberedd som möjligt. Utskick om vad praktiken ska innehålla skickas ut via mail.

Kursinnehåll

Regelverk och propositioner, etologi och välfärd, foderlära, rollen som tränare, den växande hästen, hovvård, träningsfysiologi, veterinärmedicin, stallbesök, sadling samt ett prov på propositioner och reglemente.

Digitala och fysiska träffar

Vi planerar för de första delarna digitalt och en sista del där alla deltagare fysiskt kan vara på plats, i nuläget vet vi inte när. Vi gör allt för att kunna genomföra våra kurser trots pandemiläget men det gör att förändringar kan ske och datum för fysiska träffar kan flyttas. Se till att du har tillgång till Teams i en dator och en fungerande kamerafunktion. Kursen kräver 100% närvaro och engagemang för att få godkänt, därför kan vi inte ta hänsyn till dålig uppkoppling som gör att deltagare inte kan vara med på alla föreläsningar.

Kursdatum

Nästa kurs planeras till VT 2024.

Som en del av kursen behöver du också genomföra en webbaserad del på egen hand. Den bör du göra innan kursstart. Du kommer att få inloggningsuppgifter till webbkursen i god tid inför kursen.

Kursavgift

Deltagaravgiften är 1100 kr inkl. moms, då ingår kursmaterial samt lunch och fika vid den fysiska träffen som kommer senare. Avgiften kommer faktureras av Svensk Galopp efter kursstart.

Anmälan och kontakt

Anmälan är öppen

Kursen kommer avhållas under förutsättning att vi får in minst 15 anmälningar.

Har du några frågor om kursen, skicka ett mail till kursledare Hanna Selinus: hanna.selinus@svenskgalopp.se

Välkommen!