Galoppens utbildningar

Tränarkurs 1

Drömmer du om en amatörlicens? Då är Tränarkurs 1 första steget för dig.

Om kursen

Tränarkurs 1 är obligatorisk för dig som vill ta ut en tränarlicens. Den består av en webbaserad del samt föreläsningar under 4 dagar som förläggs på Jägersro eller Bro Park.

Kursen består bl.a. av veterinärmedicin, sportens regelverk, propositioner, sportens historia, dopningsbestämmelser. Kursen avslutas med ett propositionsprov och ett reglementsprov.

Inför kursen

Nya inom sporten måste ha genomfört minst 76 timmars praktik hos professionell tränare eller erfaren amatörtränare med omfattande verksamhet innan de får gå Tränarkurs 1.

Efter kursen

Efter att ha klarat proven i samband med Tränarutbildning 1 kan du ansöka om licens. I ansökan talar du om vilken häst/vilka hästar du tänker träna. Vi kommer då att kontrollera att det inte finns några anmärkningar mot din hästhållning och besiktiga din uppstallningsplats.

Du får då en AT-1 licens, som ger dig möjlighet att träna 3-årig och äldre häst, som du eller någon i familjen äger helt eller delvis.

För att du ska få träna 2-åriga hästar krävs en AT-2 licens, som man kan få efter Tränarkurs 2.

Tränarkurs 2 förläggs en helg i samband med åringsauktionen i Stockholm och fokuserar på den unga och växande hästen. Läs mer om Tränarkurs 2.

Kursdatum

26-29 mars 2020 på Bro Park

Kurskostnad

1500 kr inkl moms och 500 kr för dig med resväg längre än 30 mil enkel resa.